تم پیشفرض
اگر روزهدار در ماه رمضان قصد کند که دیگر روزه نباشد ولی تا غروب مبطلی انجام ندهد، آیا روزهاش باطل است و قضا و کفّاره دارد؟
روزهاش باطل است و قضا دارد ولی کفّاره ندارد.
اگر کسی فراموش کند در روزۀ ماه رمضان نیت روزه کند، حکم روزهاش چیست؟
همینکه از قبل بنا داشته آن روز را روزه بگیرد، کافی است و از قلب گذراندن نیّت لازم نیست.
حکم استعمال دخانيات در روز ماه رمضان چيست؟ آیا سیگار کشیدن موجب بطلان روزه می شود؟
بهصورت علني حرام و در غير اين صورت هم بنابر احتياط براي روزهدار جايز نيست و روزه داری که از دخانیات استفاده کرده، بنابراحتیاط در بقیه روز از کارهایی که روز را باطل می کند بپرهیزد و روزه آن روز را نیز قضا کند.
از خانواده سؤال کردم که اذان مغرب را گفتند؟ آنها به من گفتند : بله. لذا افطار کردم ولی بعداً معلوم شد که دو یا سه دقیقه قبل از اذان غذاخوردهام، تکلیف روزه من چیست؟
اگر اطمینان ندارید که وقت مغرب شرعی داخل شده باید روزه آن روز را قضا کنید.
آیا جایز است برای فرار از روزه ماه رمضان بدلیل سختی و مشقت روزه یا حتی بدون آن به مسافرت برویم و بعداً قضایش را انجام دهیم؟
بنابر احتیاط جایز نیست.
نانوایان و کارگران و دروگران و نظائر آنان که روزه در فصل گرما برای آنها سخت و طاقت فرسا است، جهت اطاعت خدا و فرار از گناه چه وظیفهای دارند؟
در صورتی که ترک شغل موجب اختلال در زندگی آنها می شود، اگر میتوانند کارشان را بهگونهای انجام دهند که بتوانند روزه را بدون مشقت شدید بگیرند (مثلاً در شب کار کنند یا هرچند با تهیه مقدمات، کار را بر خود آسان کنند مثلاً فضای داخل نانوایی را خنک کنند یا برای امرار معاش کاری دیگر را انتخاب کنند) نمیتوانند افطار کنند. در غیر این صورت میتوانند افطار کنند و بعداً قضای آن را بجا آورند.
آیا گردوغبار اشیایى مانند آرد و گچ و سیمان، روزه را باطل مىکند؟ اگر شخص ناچار از اینها باشد- مانند اینکه در محلی که کارخانه سیمان است زندگی میکند- تکلیفش چیست؟
گرد و غبار روزه را باطل نمیکند مگر آنقدر غلیظ باشد که صدق خوردن کند.
- اگر روزهدار عمداً یا سهواً روایتى را که منسوب به یکى از اهلبیت-علیهمالسلام- است از قول امام دیگر یا از قول پیامبر گرامى اسلام- صلیالله علیه و آله و سلّم- نقل کند و نسبت دهد، آیا به صحت روزهاش ضرری میزند؟
نسبت دادن قول یک امام علیهالسلام به امام دیگر اشکال ندارد اما فعل را نمیتواند نسبت دهد و روزهاش باطل است.
کسی که دندانهایش را کشیده است و از دهانش خون زیاد میآید، چه وظیفهای نسبت به روزه دارد؟ و اگر خود را کنترل کند ولی بیاختیار گاهی خون پایینرود تکلیف چیست؟
تا ناچار نشود نباید خون را فرو بدهد ولی اگر با اختیار (ولو از روی ناچاری) خون را فرو بدهد و یا با توجه به اینکه در اثر کشیدن دندان خون بهناچار فرو میرود، دندان خود را بکشد و خون فرو برود، روزهاش باطل است.
کسی که به نفستنگی شدید مبتلا شده و در روز باید از اسپری استفاده کند، تکلیف روزه او چیست؟
اگر بهصورت مایع به حلق نرسد، اشکال ندارد و الا روزهاش باطل میشود.