الجمعة 09 شَوّال 1445 - جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳


صله رحم به زمان خاصی مقید نشده است.

صله رحم به زمان خاصی مقید نشده است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی “دید و بازدیدهای” نوروز را یکی از مصداقهای صله رحم دانستند و فرمودند: صله رحم یک سنت مورد تاکید شریعت مطهر است که به زمان خاصی مقید نشده و باید همواره مورد نظر باشد.

به گزارش پایگاه خبری آیت الله العظمی شبیری زنجانی این مرجع عالی قدر در جمع تعدادی از طلبه های حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم زنده نگهداشتن سنتهای اخلاقی اسلام خاطر نشان کردند: دید و بازدیدهای نوروز مصداق صله رحم بود اما نباید فراموش کرد که دین صله رحم را مقیّد به چند روز نکرده است.

آیت الله العظمی شبیری در توضیح معنای صله رحم گفتند: مراد از “رحم” در روایات صله رحم، خویشاوندان نسبی است اما گاهی صله رحم اقتضاء می کند که به خویشاوندان سببی هم احترام بگذاریم. فرض کنید که برادر شما همسر دارد، گاهی صله به برادر به این است که به همسر او هم احترام بگذاریم.

مرجع عالی قدر شیعه با تمسک به آیه 15 سوره مبارک لقمان افزودند: خداوند متعال می فرمایند” وَ إِنْ جاهَداكَ عَلى‏ أَنْ تُشْرِكَ بي‏ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما وَ صاحِبْهُما فِي الدُّنْيا مَعْرُوفا “یعنی در هر صورت با پدر و مادر به صورت شایسته برخورد کن حتی اگر تو را به کفر خواندند و این مشرک بودن آنها دلیل بر بی احترامی نیست. ما هم باید به همین روال عمل کنیم و به همه حرمت بگذاریم.

فقیه اندیشمند حوزه علمیه قم ” دید و بازدید” را یک مصداق از صله رحم دانستند و خاطرنشان کردند: باید دید در وضعیتهای مختلف “معروف” چیست. همیشه صله به دید و بازدید نیست گاهی صله به قطع کردن این رفت و آمدهاست مثلا در موردی که حضور شما باعث آزار و اذیت فامیل می شود و آنها از حضور شما خوششان نمی آید و یا اینکه آن افراد پایبند به دین نیستند و قطع رحم شما باعث هدایت آنها می شود که در این موارد قطع رحم شایسته تر است.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی افزودند: اینکه می گوییم قطع رحم شایسته تر است به این معنا نیست که انسان فامیل خود را فراموش کند بلکه به این معنا که از دور او را به یاد داشته باشد و برای هدایت دعا کند. این دعا کردن خودش یک نوع صله رحم است چون وقتی که شما خیر او را می خواهی و برایش دعا می کنی این اتصال را حفظ کرده اید.