الخميس 06 رَبيع الثاني 1446 - پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳


تأکید آیت الله العظمی شبیری زنجانی بر لزوم نشر سیره اهل بیت علیهم السلام به زبان روز

تأکید آیت الله العظمی شبیری زنجانی بر لزوم نشر سیره اهل بیت علیهم السلام به زبان روز

آیت الله العظمی شبیری زنجانی دام ظلّه رفتار پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و حضرات ائمه معصومین علیهم السلام را عامل اصلی پذیرش آن حضرات توسط بشر دانستند و فرمودند: پیامبر اکرم و ائمه علیهم السلام دین را به مردم تحمیل نکردند بلکه رفتار و منش آن حضرات مطابق با فطرت بشر بود و لذا مردم آنها را پذیرفتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی، معظمٌ له در دیدار معاونت پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش و هیأت تدوین متون کتابهای درسی، که در روز سه شنبه 7/11/ 93 بعد از نماز مغرب و عشاء در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها انجام شد، بر لزوم نشر سیره و بیانات معصومین علیهم السلام به زبان روز تأکید کردند.

ایشان کتاب نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و قسمت اخلاقیات بحارالانوار علامه مجلسی رضوان الله علیه را سه منبع ارزشمند برای دستیابی به فرهنگ اسلامی- شیعی دانستند. مرجع عالی قدر جهان تشیّع خاطر نشان کردند: با بررسی این آثار متوجه می شویم که در معارف ما تکیه بر قدرت تعقّل و فطرت است یعنی پیامبر اکرم “صلی الله علیه و آله” دین را تحمیل بر افکار نکردند و حضرت امیرالمؤمنین و سایر ائمه – علیهم السلام – اخلاقیات را به مردم تحمیل نکرده اند.

آیت الله العظمی شبیری زنجانی دام ظلّه رفتار و برخورد اخلاقی پیامبر اکرم و سایر معصومین – علیهم السلام – را دلیل اصلی پذیرش آن حضرات در بین مردم دانستند و فرمودند: به قول یکی از بزرگان اگر ما همین اخلاقیات کتاب شریف بحار الأنوار را به دنیا عرضه کنیم از ما می پذیرد؛ چون این معارف مطابق با فطرت انسانها بیان شده و رفتار حضرات هم مطابق فطرت انسانی بوده است.

معظمٌ له در ادامه توصیه کردند با استفاده از افراد اهل فن و کسانی که قلم ممتاز دارند سیره و علوم ائمه طاهرین علیهم السلام منتشر گردد و نشر این مطالب را برای کشوری که ویژگی پیروی از مذهب حقّه و مکتب اهل بیت علیهم السلام را دارد مایه آبرو و افتخار دانستند.

در ابتدای این دیدار حجه الاسلام و المسلمین محمدیان معاونت پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گزارشی از فعالیّت های این مجموعه ارائه کرد.