دین مردم وابسته به علم و رفتار روحانیت است/ درس و بحث را کار اساسی خود بدانید
آیت الله العظمی شبیری زنجانی در آئین تلبس تعدادی از طلبه های جوان:
دین مردم وابسته به علم و رفتار روحانیت است/ درس و بحث را کار اساسی خود بدانید
آیت الله العظمی شبیری زنجانی در آیین تلبس تعدادی از طلبه های حوزه علمیه قم، روحانیت را مسئول دینداری مردم دانستند و گفتند: طلبه ها باید درس و بحث را کار اساسی خود بدانند چرا که دین مردم وابسته به علم و رفتار آن هاست.
طلبه های جوان روز گذشته همزمان با میلاد پیامبر اکرم “صلی الله علیه و آله” و حضرت امام صادق “علیه السلام”، با حضور در دفتر مرجع عالی قدر، به دست ایشان به لباس مقدس روحانیت ملبّس شدند.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی در این آیین فرمودند: از نگاه مردم وقتی ملبّس می شوید طلبه رسمی هستید و باید مراقب رفتار خود باشید. یک قسمت قابل توجه از دین مردم وابسته به سواد و عمل ماست و اگر ما از نظر سواد و عمل مایه ای نداشته باشیم به دین مردم آسیب می زنیم.
معظمٌ له به مجاهدت شهید ثانی اشاره کردند و افزودند: شما بررسی کنید و ببینید در گذشته وضع طلبه ها چطور بوده است. یک نسخه از “مسالک الأفهام” در کتابخانه ملی است، در آن نوشته شده که شهید ثانی “رضوان الله علیه” این کتاب را در شرایطی که از ترس دشمنان از دهی به دهی و از کوهی به کوهی می گریخت، نوشته است و در این شرایط به علم اهتمام داشته اند. شهید ثانی در سال 964ق در اجازه ای که برای نقل کتاب هایش نوشته، ذکر می کند که “مسالک” ناقص است اما در سال بعد که به شهادت می رسد این کتاب کامل بوده یعنی در این شرایط بحرانی، مرحوم شهید نسبت به تمام کردن مسالک همت داشته است.
ایشان ادامه دادند: الان شرایط برای درس خواندن متفاوت است. حوزه علمیه قم نعمت بزرگی است و ما نسبت به این نعمت باید پاسخگو باشیم. اسلاف ما برای حفظ دین رنج های زیادی کشیده اند و حالا وظیفه ماست که درست عمل کنیم تا این امانت به دست آیند گان سپرده شود.
اواخر دوره رضا خان شرایط سختی برای طلبه شدن بود و معمول افراد نتوانستند سختی را تحمل کنند و تنها حدود سیصد چهارصد نفر در قم مانده بودند. ولی چون این افراد معتقد و زحمت کش و مهذّب بودند، حوزه را حفظ کردند. اکنون نیز راه موفقیت همین تهذیب و تلاش است. شرایط همیشه یک نواخت نیست و باید این شرایط امنیت و فرصت خدمت به دین را غنیمت شمرد.
آیت الله العظمی شبیری زنجانی توکل به خداوند و توسل به معصومین “علیهم السلام” را برای موفقیت در حوزه ضروری دانستند و خاطر نشان کردند:
البته انسان باید رفقای صالح و درس خوانی را برای معاشرت انتخاب کند. سعی کنید محیط را برای خودتان آماده کنید. در مسیر طلبگی و مؤفقیت در این راه، مسأله رفیق صالح و درس خوان و محیط علم و تقوا، از خانواده و پدر و مادر تاثیر بیشتری دارد. مساله محیط آن قدر مهم است که در روایات آمده است که اگر انسان در محیطی نمی تواند خود را حفظ کند باید از آن کوچ کند.