تم پیشفرض
تعویض در و پنجره آهنیِ مسجد با مدلهای جدیدِ دوجداره چه حکمی دارد؟
در صورت نیاز جایز است البته درب و پنجره سابق باید در اقرب به نظر واقف استفاده شود.
اگر موقوفه¬ای برای مسجد وقف شود در چه مواردی میتوان خرج کرد؟ اگر برای تعمیر مسجد وقف شود در چه مواردی میتوان خرج کرد؟ آیا از موقوفات به امام جماعت نیز میتوان پرداخت کرد؟
اگر برای مسجد وقف شود در تمام شئون مسجد مثل تعمیرات و امام جماعت و خرجهای جاری مسجد می توان خرج کرد ولی اگر برای خصوص تعمیرات وقف شود مصرف آن در غیر تعمیرات جایز نیست.
پوشاندن موی مصنوعی خانمها در نماز و همچنین غیر نماز چه حکمی دارد؟
در نماز لازم نیست ولی باید در مقابل نامحرم بپوشاند.
شخصی در چشم خود زخمی دارد که به خاطر ترشحات زخم، روی آن را بسته است، وضو یا تیمم وی به چه کیفیتی است؟
باید تیمم کند البته اگر در اعضای تیمم هم مانعی باشد که رفع آن ممکن نیست باید وضو بگیرد و اطراف آن را بشوید و بر چیزی که روی زخم قرار داده شده، بنابر احتیاط مانند وضوی جبیره دست تر بکشد.
تطهیر دهانخوردۀ سگ چگونه است؟ آیا حکم ظرف با غیر آن تفاوت دارد؟
ظرف و غیر ظرف -مانند دست انسان- که سگ لیسیده یا از آن چیز روان خورده، باید پیش از شستن خاک مالی شود و همچنین بنابر احتیاط اگر آب دهان سگ در آن ریخته باشد.این حکم شامل چیزهایی که به نسبت ظرف بهطور معمول میزان کمتری رطوبت دهان سگ را جذب میکنند، نمیشود و آنها را مانند سایر اشیا باید تطهیر نمود.
اگر آب غورهای را که شیرین شده بگیرند وجوش بیاورند، آیا نجس است؟و آیا فرقی بین انگور شیرین وترش هست یا نه؟
درصورتیکه به آن انگور بگویند ،با جوش آمدن بنا بر احتیاط نجس میشود و خوردن آن حرام است وفرقی بین انگور ترش و شیرین نیست. اما اگر معلوم نباشد که غوره است یا انگور، با جوش آمدن، نجس نمىشود و حرام هم نیست.
حکم فضولات حیوانات حرامگوشت؛ مانند کلاغ و زاغ و عقاب و طوطی چیست؟
فضولات پرندگان پاک است اما حیوانات حرامگوشت دیگر اگر خون جهنده دارند فضولات آنها نجس است و اگر خون جهنده ندارند مانند ماهی، بنا بر احتیاط باید از فضولات آنها اجتناب شود.
شخصی خودش سیّد است اما همسرش و همچنین مادرش -که نانخور اوست- سیّده نیستند. آیا وی زکات فطره آنان را میتواند به سید فقیر بدهد؟ بر عکس چطور یعنی اگر شخصی خودش سیّد نباشد، اما همسرش سیّده باشد میتواند از زکات فطره به مقدار یک صاع به سید فقیر بدهد؟
الف) میتواند به سیّد هم بپردازد. ب) خیر، نمیتواند.
غروب یکشنبه به گمان اینکه شب عید فطر است، زکات فطره را پرداخت کردم. حال که امروز دوشنبه آخر ماه رمضان بود، آیا باید دوباره شب عید، فطریه کنار بگذارم؟
خیر؛ کفایت میکند.
اگر شخصی در یک شهر و اهل و عیالش در شهر دیگر باشند، زکات فطره را باید در کدام شهر بپردازد؟
پرداختن زکات فطره در شهر خاصی لازم نیست.