آیا نگاه کردن به عکس کودکی زن نامحرم جایز است؟
اگر عكس كودكي وی پوشیده نباشد و به خاطر شباهت بسیار زیاد با چهره فعلي اش، باعث هتک وی شود یا نوعا محرک شهوت باشد جایز نیست والا اگر مفسده دیگری نداشته باشد ظاهرا جایز است.
اگر خانمی در هنگام وقوع زلزله، عذر شرعی داشته باشد؛ بعد از پاک شدن باید نماز آیاتش را بخواند؟
بله، لازم است.
درنماز ظهر امام جماعت با میکروفن نماز را اقامه می کند و این باعث می شود حمد و سوره وی در مسجد به گوش تمام نمازگزاران برسد. آیا این کار به لزوم آهسته خواندن نماز ظهر، اشکالی وارد نمی کند؟
مانعی ندارد و اخفات رعایت شده است.
گفتن «و عجِّل فرجهم» در صلوات تشهّد نماز به صورت سهوی و عمدی چه حکمی دارد؟
در صورتی که به قصد ورود نباشد، چه عمدا و چه سهوا اشکال ندارد ولی بهتر است اجتناب شود.
- در موردی که شخص احتمال نمی دهد امر به معروف تاثیر قوی و کامل داشته باشد اما احتمال می دهد موقتا باعث انجام معروف یا ترک منکر گردد، آیا در فرض احتمال اثر موقت نیز امر به معروف و نهی از منکر واجب خواهد بود؟
بله واجب است.
در گذشته برخی از مسائل مستحاضه را نمی دانستم و بدون رعایت احکام آن، نماز خوانده ام. تکلیفم در مورد آن نمازها چیست؟
مستحاضه ای که نمازهایش را بدون عمل نمودن به وظیفه خود بجا آورده، باید آنها را قضا نماید.
آیا خون مرده که جامد شده و به شکل پوست درآمده، نجس است؟
در صورتی که آنچه خون مرده نامیده شده سیاهی حاصل از کوبیدگی گوشت نباشد بلکه خونی باشد که از رگ خارج شده و زیر پوست باقی مانده است، حکم خون را دارد مگر این که به حالتی تبدیل شود که از نظر عرف خون نامیده نشود.
آیا دامدار مى تواند بدون اجازه شریکش زکات حیوان را بدهد؟
اگر سهم خودش به حد نصاب برسد باید زکات بدهد و اگر بخواهد از همان دامها بدهد باید از شریکش اجازه بگیرد و اگر اجازه نمی دهد حاکم شرع زکات را تعیین می کند.
آیا دف زدن به همراه دست زدن در میلاد ائمه معصومین(علیهمالسلام) شرعاً جایز است؟ اجرای برنامههای شاد از قبیل تئاتر و موسیقی زنده چه حکمی دارد؟
دف زدن اگر بهصورت مطرب باشد حرام است در غیر این صورت هم این مراسمها باید بهگونهای باشد که محتوا و شیوهی برگزاری آن در جهت ارتقاء معرفت مؤمنین و ترغیب آنان در مسیر بندگی خداوند باشد و شایسته است از اموری که مناسبتی با شؤون حضرات معصومین علیهمالسلام ندارند حتیالامکان اجتناب گردد.
وطن پدر و مادرم روستاست ولی فرزندان در شهر متولد شده و زندگی کرده اند، حکم نماز و روزه فرزندان که به همراه والدین به وطن آنها مسافرت می کنند، چگونه است؟
فرزندان در آن جا مسافر هستند و نمازشان شکسته است و روزه شان صحیح نیست. پدر و مادر هم اگر در شهر اقامت دارند و در نگاه عرف، آن روستا دیگر محل زندگی شان نیست همین حکم را دارند.